Petak, 8 Decembar 2023/ 06:04:55

Vaša korpa

 x 
Korpa je prazna

Ko je na portalu: 2 gostiju i nema prijavljenih članova

PRODAJEM AUTORSKA PRAVA

 

Zbog materijalnih neprilika, u koje sam ratom u BiH gurnut, prinuđen sam, što se kaže, da na pijacu iznesem "porodično blago". Jedne godine prije rata u BiH po zaradama bio sam na 36 mjestu u BiH, zahvaljujući tome što se znanje iz stručne oblasti kojom sam se bavio tada tražilo i pristojno vrednovalo. Zahvaljujući tome obezbijedio sam sebi, uz doplatu pri zamjeni garsonijere za stan, stan u jednoj od najelitnijih zgrada u Sarajevu. Imao sam i dvije vikendice i sportskog konja kada se zaratilo u BiH. A onda mi je u ratnom vihoru to sve nestalo. Ostao sam i bez katedre na univerzitetu, te kao izbjeglica, viđeno u materijalno-finansijskim ne/prilikama, bio sam u pedesetoj godini u neuporedivo goroj situaciji nego u sedamnaestoj godini kada sam napustio rodno selu u potrazi, koja je poznata kao idenje trbuhom za kruhom. 

Kad se rat dogodio u stanu u Sarajevu (u kome se nisam ni zatekao na početku rata), uz sve ostalo, nestali su mi i neobjavljeni rukopisi. Potom sam bio pred izborom: ili se ponovo brinuti da bi sebi obezbijedio koliko-toliko pristojnu egzistenciju ili da bi, uprkos svemu, sačuvao esenciju, u ljudskom smislu, ono što sam već bio do tada. Odbio sam ponude za visoka mjesta u vlasti i, čim sam mogao to izvesti, stugnuo sam u izbjeglištvo. Za boravak kao izbjeglica, odabrao sam jednu staru, već četvrt vijeka napuštenu zgradu, na obali Crnog jezera na Durmitoru, najčarobnijem ambijentu koji sam ikada u životu vidio. Tu sam, u toj zgradi bez struje i vode, proveo preko šest godina i u takvim uslovima ponovo napisao knjigu o samospoznaji i prosvjetljenju Naša joga i prosvjetljenje, kojom bi se kao draguljem izuzetne vrijednosti (slično kao Srbi Miroslavljevim jevanjđeljem  ili Jevreji Hagadom), ponosio svaki kulturni narod, ali ... AVAJ! Sve u svemu, Srbi, koji sebe smatraju da su nebeski narod, pokazaše se, u slučaju mog dara, koji im je, kao da je pao s neba, slijepi. 

Miroslavljevo jevanjđelje ima istorijsku vrijednost, ali ono mi se u odnosu na moju knjigu Naša joga i prosvjetljenje doima slično kao mumificirano djedovo tijelo pored kojega stoji živi unuk. Nekrofilni tipovi među Srbima unuka ne primjećuju, kao da on i nije uz mumificiranog djeda, a dive se mumiji.     

To me užasno boli i to me iniciralo da Srbima napišen svoj duhovni testament: Srbi, oglednimo se! - opstati ili nestati?

Knjiga Naša joga i prosvjetljenje je uputstvo pojedincu kako da se samospozna i samopronađe, a knjiga Srbi, oglednimo se! - opstati ili nestati? namijenjena je kao uputstvo naciji kako da se samospozna i samopronađe.

U posljednjoj knjizi napisao sam: srpske akademike, naučnike, teologe, sveštenike i pisce, a i Vaše kolege iz drugih nacija, pozivam ako neko od Vas bude imao utisak da osnovnu ideju i/ili ostale ideje i neke stavove saopštene u ovoj knjizi može dopuniti, ili, pak, opovrgnuti, da to učini knjigom.

Dobro znam vrijednost svojih autorskih prava, kao i njihovu moguću cijenu u budućnosti, ali za sada, nažalost ona su "nekurentna roba" koja stoji u magazinu. U ovo doba potrošačkog mentaliteta, gdje je bez reklame, u slučaju knjiga, bez informacije o njima - a ovo je prva pristojna informacija o mojim knjigama - nemoguće je da potencijalni kupci za njih saznaju. A kada neki i saznaju, posljeratne ganice ovih torova od državica, toliko uvećavaju cijenu knjige da njena isporuka poštom, kada to činim kao autor-izdavač, često prevazilazi njenu cijenu, to jest cijenu skoro duplira. 

Iako sam ekonomista, primjer sam čovjeka koji zna napisati knjigu, ali je ne zna prodati. A, uostalom, koji normalan roditelj je u stanju "unovčiti" svoje dijete? Moje knjige su moja djeca i njihovim štampanjem i prodajom preko posljeratne knjidžarske mafije, o kojoj pojma nisam imao dok me nije opeljušila, postao sam siromašniji nego što sam to bio prije zaduživanja za njihovo štampanje. Zbog toga moje knjige je skoro nemoguće naći u knjižarama i jedino se mogu dobiti direktno od mene.

Zato smatram da bi bilo dobro, i po moje knjige i njihove buduće čitaoce, a i po mene, da neko ko se profesionalno bavi izdavaštvom knjiga ili onaj ko ima novac a želi ga uložiti u ono čemu će vrijednost samo rasti, otkupi od mene autorska prava, sada, kada ih u odnosu na njihovu vrijednost može dobiti po vrlo povoljnoj cijeni.

Ovim objavljujem licitaciju za svoja autorska prava.

Moguće je kupiti autorska prava za svaku knjigu pojedinačno ili za sve.

Ko je zainteresovan učestvovati na licitaciji, neka izvoli poslati svoju ponudu na adresu e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem kontakt forme na linku "KONTAKTI"